כיצד נכון לנהל 2.5 מיליון ₪ לאחר גירושים עם שלושה ילדים קטינים ועסק צעיר שעדיין לא רווחי? איך ניתן לדאוג גם להיום וגם לגיל הפרישה?
לא חשוב מהו הסטטוס המשפחתי, בכל גיל נכון לחשוב הרבה לפני גיל הפרישה כיצד לנהוג נכון בכסף נזיל אשר לא מנוהל כלל ואיך נכון לשלב אותו במתווה החיים הנוכחיים והעתידיים. עם השאלה הזו הגיעה רוני, לאחר שהתגרשה בגיל 52, אם לשלושה ילדים צעירים ועסק חדש בתחום היופי.
לאורך כל חייה המשותפים עם אבי ילדיה – הוא היה על תקן שר האוצר בבית וניהל את כל הפיננסים. רוני אשר עדיין אין לה עניין גדול להבין בפיננסים ביקשה ממני שאהיה איש סודה ואעזור לה לתכנן נכון את המהלכים הכלכליים שלה.
לשניים היה עסק מצליח אשר הקימו יחד, אבי ילדיה נותר עם העסק והיא החליטה על שינוי מקצועי שמבחינתה היה הגשמת חלום. נכון להיום, העסק הצעיר שלה הפסיק כמעט בכלל לייצר הכנסות בגלל משבר הקורונה
הכסף אשר קיבלה כחלק מהגירושים היה ריסטארט לחייה החדשים. רוני מקבלת מזונות עבור הילדים, חיה בדירה בבעלותה ויש לה קופות פנסיוניות שהפקידה לעצמה כשכירה בעלת שליטה, אך לא הפקידה מספיק.
מאחר ורוני וילדיה הורגלו לרמת חיים גבוהה, ביקשה רוני להמשיך ולהנות מכך, על כן הכסף חולק, מבחינה רעיונית לשניים – עבור היום ועבור הפנסיה.
חלק מהכסף מיועד לתקופה הנוכחית, שישמש לה כרית כלכלית, במידה והיא זקוקה לכסף נוסף – ומדי רבעון מושכת ממנו 30,000 ₪ שהם – 120,000 ₪ בשנה. השאיפה היא למשוך ממנו כמה שפחות בהתאם להתפתחותה העסקית.
את יתרת הכסף יעדנו לקצבה, עשור או יותר קדימה במטרה שיצבור ערך לטווח ארוך וכך יהיה לה כסף בזמן פרישה וכן שישמש את ילדיה במקרה של פטירה חלילה. היתרון ביעוד הכסף לגיל הפרישה – מאפשר לה לתקן את הטעויות שנעשו בתקופתה כשכירה ולתכנן נכון, כבר מהיום, את הפרישה העתידית בביטחון מלא.
רוני נהגה נכון כאשר היא לא שכחה אפילו לרגע אחד מהעתיד שלה ושל ילדיה ושילבה אותו בצורה חכמה בתוכניותיה.