כך אוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה במקרה של תכנון פרישה

איך יכול רופא בעל קליניקה עצמאית ואוחז במשרה בכירה במשרד הבריאות להנות מכל העולמות בזמן פרישה, לשמור על רמת החיים הגבוהה ולמקסם את כספי הפרישה שלו?

עם השאלה הזו התמודד ד"ר א. בן ה – 67, רופא בכיר שהוא גם וגם: עצמאי ושכיר אשר פורש לאחר 35 שנים מהמערכת הציבורית אך ממשיך בעיסוקו כרופא בקליניקה הפרטית שלו.

נפגשנו במטרה לייצר לו הכנסה חודשית קבועה, פנסיה אשר תאפשר לו לשמור על רמת החיים הגבוהה אליה התרגל יחד עם בני משפחתו – סכום אשר ישלים את הכנסותיו כעצמאי.

לד"ר א. נצבר סך של כ – 7 מיליון ₪ ב – 14 קופות השונות ועם יותר מארבעה צבעי כסף. התבקשתי לבדוק אילו מהכספים להמיר לקצבה ומה להשאיר.

מאחר ובנקודת הזמן בה נפגשנו ד"ר א. היה בשלבי הפרישה פתחנו את התיק הפנסיוני ובדקתי איך נכון לפעול באופן הכי יעיל מבחינת המיסוי והזכויות הפנסיוניות. הכספים עליהם הוחלט שנכון למשוך כקצבה – המרנו להכנסה קבועה של 25,000 ₪ לחודש בנוסף להכנסה שלו כרופא עצמאי.

את יתר הכספים, הגדרנו לפי המצב והצורך בהמשך הדרך כך שהוא תמיד יוכל למשוך אותם או להפוך לקצבה חודשית במידה והוא ירצה.  אבל, לא בזה תם הסיפור. כחלק מהבדיקה מצאתי סכום נוסף של 120,000 ₪  שהתחבאו להם במשך השנים בקופות השונות וכמעט וגבו בגינם מס מלא אבל עם התערבות מקצועית פטרתי את הכספים וזאת מבלי לנצל את סל הטבת המס שלו כך שנשאר לו יתרת זכויות נוספות. כמו כן משכנו עבורו 360,000 ₪ נוספים פטורים ממס בגין מענק מיוחד שקיבל בפרישה מהמעסיק
כשמדברים על לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה – זו רק אחת הדרכים בעולם תכנון ומיסוי פרישה שניתן להנות מכך.

error:
Open chat
דילוג לתוכן